Et bryllupsprojekt

Når man skal giftes skal der noget helt specielt til når man strikker! Efter megen søgen efter det helt perfekte sjal/stola/sjælevarmer eller lignende,  blev jeg forelsket i et sjal eg fandt på Ravelry. Fiori di Sole af Rosemary Hill (Romi). Dette sjal er Lace knitting (kniplingsmønstret/blondestrik) der skal blockes (spændes ud i våd form for at få den helt rigtige form og udseende) og for at få det fine tynde lette blondeagtige mønster strikkes med lace garn 1400m pr. 100g på pind 3,5. Jeg fandt først noget lyserød/koral farvet garn i 75% merino/25% silke men farven var ikke helt tilfredstillendeså jeg endte med at købe 2 andre garner i finere pink farver men ikke helt den rigtige følelse af garnet så…. hjem og lave strikke prøver!! De to andre var en morbærsilke men den er lidt for tung og tyk til denne opskrift så den blev hurtigt valgt fra, og den anden var en ren merino men den var lige en anelse for tyk til at få det helt rigtige udseende, men dejlige garner begge to, der nu er blevet lagt på hylden til brug i fremtiden til andre projekter. Det lyserøde/koral farvede sidder på en rundpind og skal strikkes færdigt til et sjal magen til som gave til min søde veninde :-)

Så jeg fandt jeg efter lang søgning (flere aftner) på nettet på DyeforwoolEtsy noget lace garn i, Electric Light Purple, den dybeste Pink/lilla der fortryller mit øje og kommer til at give brudekjolen et løft der fremhæver den fine elfenbensfarve så den ikke ser helt så sart ud. Der var 2 udgaver så igen måtte jeg købe 2 slags garn da det, på nettet især, er svært at være sikker på farve, kvalitet og følelse af garnet. Jeg købte 2 kvaliteter den ene Lace 70% baby alpaca/30% silke og en Fine Lace 70% merino/20% silke/10% kashmir. Alpacaen super blød men lidt tung i det og farven var lidt på den støvede side, MEN MerSiCah (som de kalder den) den er lige i øjet ;-) Helt perfect i farve, lethed og blødhed! Så igang igen med et nyt opslag på en ny rundpind… det første må vente!!

Et helt igennem fantastisk sjal i bladmønster der starter ud som lange blade i nakken der strækker sig hen og ned over skuldrene, går over i et fint bladmønster og ender i de flotte store blomsterlignende blade… Og sikke en forelskelse det er blevet til… Selv starten var en udfordring i sig selv. Det lægger ud med en genial opslag med restgarn (Provinsional Cast-on) som gør at der ikke kommer en reel opslagskant, for den bliver usynlig da det man starter med at strikke op ad de første 9 pinde, bliver “drejet” og strikkes så videre i siderne til den øverste kant hulmønster på sjalet, GENIALT! Men absolut ikke nemt :-( Det tog mig 5 forsøg med første farve (- og KUN 2 med den pink) da man skal samle maskerne op over opslagningen og derefter hive restgarnet af og Vupti så sidder der 5 masker på venstre pind lige til at strikke…. hvis man altså har ramt de rigtige masker…. tror det er nemmere med lidt tykkere garn!!! Men ak… tælle, tælle, tælle, tælle, tælle, tælle, Tælle, TÆLLE, TÆLLE !!!!

ARRGH!!!!

Det er SÅ tyndt og fint at det virker som om man strikker med sytråd (hvilket man næsten også gør!) og man kan i starten ikke brede det ud så man kan se mønsteret og derfor må man tælle sig frem. Man kan dog kun strikke max 3 rækker forkert da hver anden række kun er vrang masker og har man lavet en fejl på en række finder man ud af det i slutningen af næste ret pind da det så IKKE passer til slut…. Og skal man pille op så er første og sidste maske en pest da det er så tyndt garn så man ikke kan se hvad man piller op og da de er strikket sammen såååå….

Der mangler dog et nyere billede da jeg er nået til de sidste blomsterblade i kanten….. Det kommer hurtigst muligt… – men her er en forsmag

Bryllupssjal start

Starten på bryllupssjalet

Reklamer

3 thoughts on “Et bryllupsprojekt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s