Hmmm… en sommerlig cardigan

Har ellers det sidste års tid nægtet at strikke på tynde pinde, da det simpelthen tager for lang tid, meeeen så sneg der sig en helt igennem fantastisk fin sommerlig cardigan med striber og broderede roser ind i min strikkekurv. Jeg fandt den helt tilfældigt hos min svigermor i ugebladet Hjemmet nr. 23 – 2013 (har ikke kunne finde den på deres hjemmeside derfor intet link).

Jeg var lidt i vildrede om jeg skulle skifte den råhvide basis ud med en helt hvid som jeg faktisk bedre kan lide, men jeg endte med at holde mig til opskriften og tog den råhvide og den passer faktisk enormt godt sammen med de andre farver, så valget var godt og de fører så heller ikke denne garnkvalitet i helt hvid. Garnet blev det der originalt er brugt i opskriften Gepard Cottonwool en 50% ekstra fin merino-lammeuld og 50% ekstra fin bomuld, som føles silke blød med en anelse elastisk dog alligevel fast tråd.

Ribkant med indtagninger

Ribkant med indtagninger

Den lægger rigtig fint ud med den dejligste lange ribkant der har indtagninger som giver en flot talje. Det går faktisk rimelig hurtigt at få den strikket og tænkte at det måske ikke var så slemt endda at strikke på en pind 3….. men ak…

Åhh hvor tager det lang tid og hvor er det svært at få siderne til at være som de plejer når man skal skifte farve hver 1-3. pind. Og det med at strikke bare et lille simpelt mønster er faktisk ikke så nemt som jeg troede. Enten bliver det for stramt eller også bliver det for løst, selvom jeg forsøger at få den løse tråd til at passe helt perfekt, men det vil ikke helt som jeg vil! Må indrømme at jeg nok er ret perfektionistisk og jeg bliver nød til at skrue lidt ned på mine egne forventninger til, hvordan det skal se ud når jeg nu ikke har strikket i en menneskealder. Men det kommer nok en dag. Tror det her projekt kommer til at strække sig over et par år da jeg bliver rimelig træt over at skulle pille mønsteret op igen og igen og igen og igen….. ( de 2 mønstre strækker sig kun over henholdsvis 6 og 9 rækker så det burde ikke være så kompliceret!?!) Så når det er strikket en 2-4 gange SÅ er min tålmodighed brugt op og der skal noget andet strikketøj frem på bordet! Og alle de ender! Det bliver et marreridt at få dem syet ind, tror virkelig jeg skal gøre min mor en stor tjeneste så hun måske kan lokke til at sy dem ind :-D venter dog lige til den er ved færdig med at spørge, så har jeg tid til at gøre hende mange tjenester ;-)

Sommercardigan

Sommercardigan

Aldrig har jeg strikket så mange striber og ej hellere så “stort” et projekt på pind 3! Jeg er kun nået 48 cm ad ryggen i skrivende stund så der er laaaaaaang vej endnu! Men den er så fin og meget sommerlig og jeg glæder mig virkelig til at skulle have den på…. en dag…. ude i fremtiden…. heldigvis er det et design jeg vil syntes om altid så det gør ikke så meget det tager lidt tid at få den færdig :-)

– tanten

Reklamer

2 thoughts on “Hmmm… en sommerlig cardigan

  1. Det er da en super fin model. Den glæder jeg mig til at se mere af.
    Den grønne frakke er også rigtig flot. Er du kommet længere med den???

    • Ja ret skøn model må jeg sige… Jeg håber et eller andet stikker mig og jeg får stribe feber så jeg kan komme længere – hehe…
      Den grønne frakke er vokset en anelse, men der har sneget sig et bryllupsprojekt ind imellem det hele… Og det har jo en tidsramme når datoen ER sat. Lægger det ud snarest ;)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s